Rising Glen 1

850 SF of additional space was enclosed on both floors, and the open carport was turned into a full garage. Exterior walls were opened up, with new sliders and fixed windows, which tie the interior to the outdoors and the landscaping. The original 2 story living room space was retained, but new walls of glass opened up the upstairs master bedroom to the living room below, and created new views to the backyard. The entire electrical, mechanical, plumbing and audio visual systems of the house were replaced. The original kitchen and all 3 bathrooms were removed and relocated. All the doors and windows on the house were relocated and/or replaced.

The new interior finishes emphasis clean lines but natural materials: limestone floors on the first floor, bleached oak on the second, wenge-wood cabinetry fronts throughout, full height marble stone slabs on all the bathroom shower walls, and a restoration of the original rough-hewn two story stone fireplace wall in the living room. The existing landscaping was all removed and replaced, with the exception of the decorative front yard shade tree. The front yard was enlarged with a new retaining wall built closer to the street, enclosed for privacy with a new translucent glass and aluminum wall, and enhanced with a new patio, pool, and fire pit. On the exterior, the aluminum siding on the entire second floor was replaced with horizontal cedar, giving the impression that the wood ‘box’ floats over the stucco and glass planes below. This house was featured prominently with an 8 page article in the February 2007 Architectural Digest.